Vi kan sälja din lägenhet i Östersund

Låt oss hjälpa dig med din lägenhetsförsäljning

Letar du efter en bra mäklare som kan hjälpa dig att sälja din lägenhet i Östersund? Vi har rätt erfarenhet och kompetens för att guida dig genom hela processen från första kontakt och värdering till visning, budgivning, kontraktskrivning och överlämning av nycklarna till den nya ägaren. Vi har i många års tid förmedlat lägenheter i Östersund och områden i närheten i Jämtland och kan självklart visa goda referenser på lyckade förmedlingar.

Just nu är det stor efterfrågan på lägenheter i Östersund, så passa på att kontakta oss via formuläret eller på telefon för att boka in en kostnadsfri värdering.


En trygg bostadsförmedling

Att sälja sin bostadsrätt är en stor affär och det är förstås viktigt att du känner dig trygg hela vägen. Vi börjar som sagt med en kostnadsfri värdering för att du ska få en uppfattning av vad du kan få ut i dagsläget. Det gör det enklare för dig att börja leta efter din nya bostad om du ännu inte har hittat den. Varför inte skriva in dig som spekulant i vårt spekulantregister samtidigt? Vi kanske har det du söker på gång redan nu.

När du har fått en värdering och ett förslag på åtgärder som vi tror kan passa för att lyfta fram din bostad på bästa möjliga sätt i annonsen tecknar vi ett förmedlingskontrakt. I vissa fall föreslår vi även enklare renoveringsåtgärder som att måla om ett rum eller byta golv för att ytterligare höja värdet på bostaden om vi ser det motiverat. Tanken är förstås att du ska få tillbaka det du investerat med råge.

Därefter sätter vi igång med annonsering i de kanaler som vi har kommit överens om som välkända bostadssajter, dagspress, sociala medier och på vårt centralt belägna kontor. Vi matchar även din bostadsrätt mot vårt spekulantregister.

mäklare östersund

Rätt läge att sälja lägenhet i Östersund

Priserna på både lägenheter och andra bostäder har gått spikrakt uppåt de senaste åren i Östersund. Jämtland är en av de regioner där priserna har ökat mest i hela landet. Många har sett fördelarna med att bo på lite mindre orter och Östersund är en region med stor framtidstro. Andra uppskattar den entreprenörsanda som finns här och att man samtidigt har nära till naturen. Det är därför ett utmärkt läge för att sälja sin lägenhet i regionen just nu. Såväl lägenheter i stan, på populära turistorter som i Åre och Duved och i andra områden är hett eftertraktade.

Så går det till att sälja bostadsrätt i Östersund

Att sälja en bostadsrätt brukar i korthet gå till på följande sätt:

  • Första kontakt med oss. Vi gör en värdering och ger dig ett förslag på bästa försäljningsstrategi.

  • När vi har skrivit kontrakt börjar vi ta fram underlagen till prospektet såsom information om din lägenhet och om din BRF. Vi tar professionella bilder och sätter samman en tilltalande och tydlig annons.

  • Vi marknadsför din bostad i våra olika försäljningskanaler, inklusive vårt eget spekulantregister.

  • Budgivning tar vid och när vi har uppnått ett pris som du är nöjd med eller när det bara är en budgivare kvar skriver vi kontrakt på försäljningen och köparen betalar handpenning. Det är alltid du som säljare som väljer vem du vill sälja din lägenhet till. Vanligen väljer man den som lägger det högsta budet, men det är helt upp till dig om du vill välja en annan köpare av något skäl.

  • Vi kommer överens om ett tillträdesdatum där de sista juridiska bitarna såsom ansökan om lagfart och slutbetalning genomförs. Nycklarna överlämnas och du har nu sålt din bostadsrätt.

Viktigt att komma ihåg när man ska sälja en lägenhet i Östersund är att köparen måste godkännas av föreningen innan tillträde kan ske. I normalfallet är det aldrig ett problem för en säljare med ordnad inkomst, vilket ändå behövs för att kunna betala köpeskillingen. Vi hjälper dig gärna om du har frågor om detta som säljare.

Kom igång med din försäljning idag

En lyckad försäljning börjar med att du kontaktar oss. Fyll gärna i vårt kontaktformulär här på sidan och berätta kort om din lägenhet, hur stor den är och i vilket område den är belägen. Vi återkommer strax till dig för att boka tid då vi kan komma ut och titta på lägenheten för att ge dig en kostnadsfri muntlig värdering. Därefter presenterar vi ett förslag på en strategi för att uppnå bästa möjliga pris vid en försäljning. Välkommen!

Sälj din lägenhet i Östersund till bästa möjliga pris.